Кремъл определи като безпрецедентна агресивност отношението на САЩ
Кремъл определи като безпрецедентна агресивност отношението на САЩ / Thinkstock/Getty Images

Кремъл осъди безпрецедентното според руските власти равнище на агресивност на САЩ, в момент когато Вашингтон обвинява Москва в намеса в американските президентски избори, предаде Франс прес.

Анализатор: Путин ползва напрежението Изток-Запад за решаване на вътрешни проблеми

"Факт е, че непредвидимостта и агресивността на САЩ се засилват", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА "Новости".

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви снощи, че неговата страна ще изпрати послание на руския президент Владимир Путин. Според Вашингтон той е отговорен за случилите се наскоро хакерски атаки, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ.

Какъв иска да е Владимир Путин?

"Заплахите, отправяни срещу Москва и нашето правителство са безпрецедентни, защото се формулират на ниво вицепрезидент на САЩ", подчерта Песков.

"На фона на следването на агресивна и непредсказуема линия трябва да вземем мерки, за да защитим своите интереси", добави той.

Миналата седмица американската администрация обвини Москва в намеса в изборите в САЩ чрез организирането на неотдавнашните хакерски атаки срещу електронни пощи на американски лидери и институции, припомня АФП.

Източник: БТА