/ getty images
Руският президент Владимир Путин в разпространено днес интервю обвини Запада, че използва хвърления в затвора опозиционер Алексей Навални в рамките на "политиката си за възпиране" на Русия, предаде Франс прес.

"Нашите опоненти или потенциални съперници винаги са разчитали на амбициозни, жадни за власт хора, винаги са ги използвали", каза президентът в интервю за руски медии, дадено в сряда, но разпространено тази сутрин от обществения канал "Россия 24".

Сътрудници на Навални съобщиха, че полиция претърсва централата на организацията в Москва

Споменавайки неотдавнашните демонстрации, последвали завръщането и хвърлянето в затвора на Алексей Навални, Путин отбеляза, че те също са били подхранвани от чужбина на фона на пандемията на коронавируса.

Те използват тази фигура (Навални) точно сега, във време, когато всички страни по света, включително и нашата, изпитват изтощение, разочарование и недоволство заради условията, в които живеят хората, от нивото на техните доходи, каза руският президент.

Според Владимир Путин, многобройните успехи на Русия, в отбранителен план, но и в управлението на пандемията от коронавируса и създаването на ваксината "Спутник V", "започват да дразнят" съперниците на Москва.

"Колкото по-силни ставаме, толкова повече тази политика на възпиране се засилва", допълни руският президент.
БТА