/ iStock/Getty Images
В Сараево се състоя протест, на който гражданите поискаха компетентните органи да осигурят ваксини, да се изработи ясна стратегия за справяне с лошата епидемиологична ситуация и отговорните лица да подадат оставки, съобщи информационният сайт Кликс.

Гражданите поискаха и депутатите в Мюсюлманско-хърватската федерация да сменят правителството и им дадоха срок да го направят до 30 април, а ако това не стане, обявиха много по-големи и масови протести на 1 май.

"Вие ги доведохте, вие ги махнете", пише на транспарант с послание към федералния парламент и депутатите.

Протестът започна в 11 часа местно време /12 часа българско/, когато гражданите започнаха да се събират в автомобилите си пред жп гарата и след това преминаха през града, надувайки клаксони и изразявайки недоволството си от сегашната ситуация с коронавируса.

Друга група протестиращи преминаха в протестно шествие до парламента и към тях се обърнаха няколко оратори. Един от тях, д-р Бакир Накаш, заяви, че е внесъл иск против компетентните заради недоставянето на ваксини. Прокуратурата работи интензивно по случая, каза д-р Накаш и заяви, че е дошло време управляващите да подадат оставки.