Проди пристигна на изненадващо посещение в Кабул
Проди пристигна на изненадващо посещение в Кабул / снимка: БГНЕС
Италианският министър-председател Романо Проди пристигна тази сутрин на кратко необявено посещение в Кабул, предаде Франс прес.

При неколкочасовата си визита Проди се срещна с афганистанския президент Хамид Карзай и с италианския военен контингент в Западен Афганистан, посочва агенцията, позовавайки се на италиански дипломатически източник.

Преди да отиде при италианските войници от НАТО в град Херат - главен град на едноименната провинция на границата с Иран - премиерът ще разговаря с командващия Международните сили за поддържане на сигурността /ИСАФ/, американския генерал Дан Макнийл, допълва източникът. Информацията обаче не бе потвърдена от ИСАФ.

Италианският контингент в Афганистан наброява около 2000 души и е съсредоточен край Херат. Десет италиански военни са загинали досега в страната при атентати или пътни катастрофи, допълва АФП.

Вчера на изненадващо петчасово посещение в Кабул бе френският президент Никола Саркози, който се срещна с френските войници в Афганистан и с президента Хамид Карзай.