Признаха децата на убития Борис Немцов за потърпевши от престъплението
Признаха децата на убития Борис Немцов за потърпевши от престъплението / снимка: БГНЕС, архив

В хода на разследването на убийството на Борис Немцов са признати за потърпевши всичките четири деца на руския опозиционен политик. Това съобщи днес адвокатът на семейството Вадим Прохоров, цитиран от ТАСС.

ЕС очаква бързо и прозрачно разследване на убийството на Борис Немцов

Децата на Немцов от различни бракове са Жана, Антон, Дина и София, като последните две са непълнолетни. По думите на адвоката непълнолетните имат за законни представители своите майки и съгласно възложените му пълномощия той представлява всичките потърпевши заедно с адвокатката на Жана Олга Михайлова.

Прохоров обясни, че потърпевшите придобиват законно право да се запознават с експертизите и да предявяват претенции към разследването. „Очевидно ние ще предприемаме някои стъпки, но сега не бих желал да говоря за тях”, обяви юристът.

Накъде води „чеченската следа" в убийството на Борис Немцов

Съпредседателят на опозиционната „Републиканска партия на Русия-Партия за народна свобода” (РПР-Парнас) и депутат в Ярославската областна дума Борис Немцов бе застрелян на 27 февруари близо до Кремъл. В разследването на убийството бяха арестувани пет души, към които бяха предявени обвинения в убийство, извършено от група лица по предварителен заговори, и в незаконно придобиване и притежание на оръжие.

Източник: БТА