Приключи гласуването на Лисабонския договор в Ирландия
Приключи гласуването на Лисабонския договор в Ирландия / снимка: Reuters

В Ирландия в 22.00 ч. местно време (24.00 ч. бълг. време) приключи гласуването на референдума за приемането на Лисабонския договор, продължило 15 часа, съобщи АФП. Медиите не предвиждат публикуването на прогнозни резултати въз основа на анкетиране на избирателите на излизане от секциите (екзит пол).

Неофициални резултати от анкети на избирателите на излизане от секциите (екзит пол) сочат, че избирателите в Ирландия ще одобрят Лисабонския договор за реформиране на Европейския съюз, предаде Ройтерс. Съдейки по данните от екзит пол - анкетите, ще видим  вот в полза на приемането на договора от или около 53 процента, заяви представител на управляващата партия, който отказа да бъде назован, понеже ръчното преброяване на бюлетините започва едва сутринта. Представител на опозицията също заяви, че перспективите за положителен отговор с "да" са добри, отбелязва БТА.

Последните социологически проучвания преди вота предвиждаха от 48 до 68 процента в полза на отговора "да", срещу 17 до 33 процента за "не". Преброяването започва днес в 9.00 ч. местно време (11.00 ч. бълг. време), а резултатите ще бъдат обявени следобед.