/ Guliver/Getty Images
Японското правителство реши да подкрепи активно разработката на летящи автомобили с цел решаване на проблемите с транспортните тапи и оптимизиране на товарните потоци.

Информацията е на телевизия Ен Ейч Кей, която обяви, че министерството на икономиката, търговията и промишлеността на страната планира съответните промени в законодателството и помощ за компаниите, които работят в тази област.

На автошоу в Монако показаха летящи коли (ВИДЕО)

Ведомството гледа на създаването на летящи коли като на потенциално един от най-перспективните отрасли за развитие на националната индустрия. Предполага се да се сформира съвет от експерти към министерството, който да се заеме с координиране на разработването на такива устройства и обсъждане на предлаганите технологии.

Опити за създаване на летящи автомобили се предприемат и сега в различни страни. В Япония се наблюдава активност на компанията "Картивейтър" с участието на гиганта Тойота и други големи корпорации. Тя има намерение да създаде прототип на летящ автомобил за предстоящата в Токио лятна Олимпиада 2020.
 
 
БГНЕС