Тръмп Тауър  Баку
Тръмп Тауър Баку / Guliver/Getty Images
Пожар избухна днес в едно от най-високите здания на азербайджанската столица Баку, което бе известно по-рано като "Тръмп тауър", съобщи агенция Интерфакс. Първоначално дим се изви на последния, 33-и етаж на бизнес сградата в центъра на града, след което пламъците обхванаха няколко етажа.
 
При пожара няма пострадали хора, увери Етибар Мирзоев, заместник-министър в министерството на извънредните ситуации. Властите все още се опитват да установят, каква е причината за инцидента, допълва ДПА.
Сградата, която остава недовършена, по-рано бе свързвана с американския президент Доналд Тръмп, който планираше да я превърне в хотел и комплекс апартаменти, които да носят неговото име. Семейната компания "Тръмп организейшън" обаче се отказа от връзката си с проекта през декември 2016 г, след изборната победа на Тръмп за Белия дом.
 
Небостъргачът е една от петте най-високи сгради в Азербайджан с височина 130 м.
 
В неделя Баку е домакин на кръг от "Формула 1" и според Мирзоев затворените заради шампионата улици са затруднили пожарните автомобили да стигнат до мястото на пожара, за чието потушаване бяха необходими над три часа.
 
130-метровата кула е сред петте най-високи сгради в Азербайджан, като строителството й започна през 2008 г.
 

Мъж загина при пожар в Тръмп тауър, огнеборци пострадаха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пожарът се случва само няколко седмици след предишния в кулата на Тръмп в Ню Йорк, при който загинаха двама души.
 
БГНЕС, БТА