Полицейски патрул бе нападнат в столицата на Чечня Грозни
Полицейски патрул бе нападнат в столицата на Чечня Грозни / IStock
Двама служители от правоохранителните органи са загинали при нападение на терористи в центъра на Грозни, като един от нападателите е ликвидиран, съобщи пред ТАСС източник от руската полиция. Според лидера на Чечня Рамзан Кадиров, който пристигна на мястото на нападението, убит е само един полицай, вторият е ранен, но в стабилно състояние, а нападателите са ликвидирани.
 
Според очевидци, цитирани в канала на Тelegram Baza, нападателите са били въоръжени с ножове и опитали да отнемат огнестрелното оръжие на патрулните. Лидерът на Чечня Рамзан Кадиров коментира нападението срещу полицаи в центъра на Грозни в Telegram. Той отбеляза, че в резултат на опита на нападателите да изземат оръжията на полицаите, един полицай е убит. Другият полицай е ранен и състоянието му се оценява като стабилно.

Рамзан Кадиров уточни, че нападението е извършено от двама терористи, които са родом от Ингушетия - братята Хюсеин и Хасан. Чеченският глава добави, че братята са се преместили в Чечения през 2012 г. и са работили в пекарна. По време на атаката били въоръжени с ножове. „Нападателите са унищожени от ответния огън на бойците“, подчерта Кадиров.

Той също така изрази съболезнования на семейството и приятелите на загиналия полицай.