/ БТА
Американската полиция съобщи, че е открила тяло, за което се предполага, че е на мъж, заподозрян в стрелбата и раняването на петима души в автомобили, пътуващи по магистрала в щата Кентъки на 7 септември, предаде Ройтерс.

Джоузеф Коуч, 32-годишен бивш резервист от американската армия, стреля по нищо неподозиращите шофьори с полуавтоматична пушка тип AР, която  купил законно сутринта в деня на стрелбата заедно с 1000 патрона, съобщиха официални лица.

Разследващите не изказаха публично предположение за мотивите на стрелеца. Текст, изпратен от Коуч до бившата му съпруга, показва, че той е възнамерявал да се самоубие, след като е стрелял по непознатите за него хора.

Щатски полицаи от Кентъки "се натъкнаха на неидентифицирано тяло“ в гориста местност, съобщи комисарят на щатската полиция в Кентъки Филип Бърнет пред репортери. "Смятаме, че с това ще приключи издирването на Джоузеф Коуч“, каза Бърнет, като добави, че на мястото са намерени лични вещи, сочещи  към Коуч и неуточнено оръжие е било наблизо.

Тялото ще бъде изпратено в столицата на щата Франкфорт за идентифициране, каза Бърнет.

Преди стрелбата полицията е получила обаждане от бившата съпруга на Коуч, която казала, че той ѝ изпратил есемес с текст: "Ще убия много хора... Или поне да опитам“, пише вестник "Лексингтън Хералд-Лийдър".

Стрелбата е станала на междущатска магистрала 75, на около 13 км от град Лондон в югоизточната част на Кентъки. Петима души са били ранени, а най-малко 12 превозни средства - улучени от куршуми, съобщиха официални лица.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пламен Йотински/БТА