/ Thinkstockphotos

Италианската полиция иззе активи на стойност над 800 млн. евро от трима братя, заподозрени във връзки с калабрийската мафия "Ндрангета", включително луксозни вили и голям търговски център.

Активите включват множество компании, супермаркети, банкови сметки, луксозни мотоциклети, автомобил Ferrari и недвижими имоти, включително един от най-големите търговски центрове в южната част на Италия, съобщи полицията в сряда.

Над 70 осъдени в мега дело срещу мафията в Италия

Братята - единият от които в момента е подсъдим след предишна акция на антимафиотите, са разследвани от няколко години, се казва в изявлението.

Италианската информационна агенция AGI назова имената им: Франко, Паскуалино и Марчело Пери - синове на Антонио Пери, който беше убит през 2003 г. пред един от супермаркетите му.

Тримата са натрупали "големи печалби, благодарение на връзките си с мафията и в нарушение на правилата на свободния пазар", заяви полицията.


Италианската полиция задържа една от най-влиятелните мафиотки в страната

Ндрангета, базирана в региона, който образува върха на италианския „ботуш“, надмина по-известната сицилианска Коза ностра и се превърна в най-мощната италианска мафиотска групировка, действаща в цял свят.

БГНЕС