Берлин протест
Берлин протест / БГНЕС
Някои протестиращи носеха маски, на които пишеше "1984" или "1933 е равно на 2020", визирайки годината на идване на власт на Хитлер
Полицията в Берлин извърши множество арести на ултралеви и крайнодесни активисти, както и на привържениците на конспиративните теории, които искаха да превърнат 1 май в момент на протест срещу мерките за изолация, въведени заради коронавируса в Германия, предаде Франс прес.

И в Германия тестват клинично ваксина за COVID-19

В столицата бяха мобилизирани около 5000 полицаи, за да съблюдават дали се спазва забраната на едно място да няма повече от 20 души. Няколко десетки демонстранти опитаха да се съберат, както го правят всяка седмица от началото на март пред митичния театър Фолксбюне в центъра на Берлин, но достъпът дотам беше блокиран от силите на реда.
 

Берлин протест
БГНЕСПолицаите задържаха много хора заради това, че не спазват дистанцията за безопасност от 1,5 метра. Арестите бяха извършени под освиркванията и скандиранията на протестиращите.

В Германия от 159 000 заразени с Covid-19 са оздравели 123 500

Пред Франс прес един от участниците в демонстрацията заяви, че се чувства като в романа на Джордж Оруел "1984" и каза, че властите налагат носенето на маски, за да "накарат всички да млъкнат, а не да ги пазят от новия коронавирус". Друг демонстрант, каза, че сега хората живеят във "временна медицинска диктатура", преди полицаите да го отведат настрани.

Някои протестиращи носеха маски, на които пишеше "1984" или "1933 е равно на 2020", визирайки годината на идване на власт на Хитлер.
БТА