/ iStock/Getty Images
Френските следователи откриха пропаганда на терористите от Ислямска държава сред вещите на полицая, който уби четирима свои колеги в Париж, пише РИА Новости.

В дома на Микаел Арпон била намерена USB флаш памет, на която имало множество видеоклипове и друга пропаганда на ИДИЛ. Освен това Арпон бил събрал досиета с лични данни на десетки свои колеги в префектурата на полицията в Централен Париж.

Полицаят убиец в Париж може да е бил с терористични подбуди (ВИДЕО)

На 3 октомври Микаел Арпон нападна с два ножа служители на полицията и в 30-минутната атака по време на обедната почивка, уби четирима, преди да бъде елиминиран от друг полицай с изстрел в главата. 45-годишният програмист, който по произход е от задморската френска територия Мартиника, работел в полицейската префектура от 2003 г.

Министърът на вътрешните работи на Франция е под натиск от медиите и общественото мнение да обясни, как не са били забелязани никакви признаци на радикализация на Арпон, който е работел в разузнаването.

Вестниците във Франция излязоха в понеделник със заглавия за „сериозни пропуски“ и „лоша работа“ на полицията, като някои искаха оставката на министър Кристоф Кастанер, пише британския вестник Гардиън.

Мъж, приел наскоро исляма, нападна с нож полицаи в Париж, има убити (ВИДЕО)

Въпреки че министърът каза, че не е имало никакви сигнали, че Микаел Арпон е радикализиран, негови колеги твърдят, че той е предизвикал учудване, когато през 2015 г. защитил действията на двама братя терористи, които нападнаха редакцията на хумористичното издание Шарли Ебдо.

Тогава срещу Арпон не е било подадено оплакване или наредена проверка.
БГНЕС