/ iStock/Getty Images
Пирати атакуваха днес в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски флаг, предаде ТАСС, като се позова на информационния портал "Драйад глобал" (Dryad Global).

Атаката е извършена край бреговете на Нигерия. Нападнатият танкер "Ню рейнджър" (New Ranger) превозва втечнени химически вещества.

Членовете на екипажа са се скрили в специално оборудвано помещение, съобщава "Драйад глобал". Не е ясно колко са членовете на екипажа на танкера и каква е тяхната националност. Към момента на предаването от екипажа на съобщението за нападението пиратите все още са се намирали на борда на кораба.

Пирати отвлякоха екипажа на гръцки танкер

Нападението е било извършено на 220 морски мили южно от нигерийското пристанище Лагос. От морската регистрация на атакувания танкер става ясно, че негов собственик е компания със седалище в Атина.

Гвинейският залив към настоящия момент е една от най-опасните зони на Световния океан от гледна точка на опасност от пирати. Общият брой на похитените плавателни съдове в залива през тази година е вече 131, отбелязва ТАСС.
 
БТА