Откриха 14-годишната пътешественичка Лаура Декер на Карибите
Откриха 14-годишната пътешественичка Лаура Декер на Карибите / снимка: БГНЕС

14-годишната холандка Лаура Декер, която иска да влезе в книгата на рекордите "Гинес" като най-младият човек, обиколил света сам в лодка и беше в неизвестност от петък, беше открита на Карибите, съобщи Асошиейтед прес. Декер нашумя по-рано тази година, когато на 13-годишна възраст направи неуспешен опит да защити в съда правото си да обиколи сама света със своята лодка "Гупи".

През октомври районният съд в Утрехт й забрани да предприема околосветско пътешествие и я постави под настойничеството на социалните служби, тъй като баща й я окуражавал да осъществи намеренията си. Родителите на Лаура са разделени. И двамата са опитни мореплаватели. Майка й обаче смятала, че тя е твърде малка, за да предприема толкова рисковано начинание.

В неделя беше съобщено, че Лаура е в неизвестност от петък и полицията се опасяваше, че тя може да е излязла в открито море. Лодката й обаче беше открита завързана на обичайното си място, припомня БТА.

Полицията откри момичето в холандската самоуправляваща се територия на остров Синт Мартен, част от Холандските Антили вКарибско море. Тя вероятно ще бъде изпратена скоро обратно в Холандия. Според полицията изчезването й не е свързано с каквотои да било престъпление. Холандската национална телевизия съобщи, че преди да замине Лаура оставила на баща си писмо. Съдържанието му остава неизвестно.