Осъдените членки на Пуси райът бяха изпратени в наказателна колония
Осъдените членки на Пуси райът бяха изпратени в наказателна колония / снимка: Reuters

Членките на група "Пуси райът" Надежда Толоконикова и Мария Альохина, осъдени за хулиганство, са изпратени за излежаване на двегодишните си присъди в наказателна колония. Това съобщи за ИТАР-ТАСС техният адвокат Марк Фейгин.

Фейгин се позова на съобщение по телефона от следствения изолатор, където бяха държани затворничките досега, получено от друг представител на защитата - Виолета Волкова. Адвокатите нямат по-конкретна информация, добави той.

Съпругът на Толоконикова Пьотр Верзилов съобщи междувременно в ефира на радио "Ехото на Москва", че жена му е закарана в женска изправителна колония в република Мордова (на 500 км източно от Москва), посочва БТА. Според Виолета Волкова близки на Альохина научили, че тя е изпратена в района на уралския град Перм, посочва Франс прес.

Двайсет и две годишната Надежда Толоконикова, 24-годишната Мария Альохина и 30-годишната Екатерина Самуцевич бяха осъдени през август на по 2 години затвор за хулиганство и и подбуждане към религиозна омраза, защото през февруари изпяха антипутинска "пънк молитва" към Богородица в катедралата "Христос Спасител" в Москва. По-късно присъдата на Самуцевич бе променена на условна.