/ БГНЕС, архив
Съпругата на сирийския президент Башар Асад - Асма Асад, която страда от рак на гърдата, бе оперирана във военната болница в Дамаск. Това съобщи днес канцеларията на държавния глава, като приветства "успешната" операция и пожела на болната скорошно оздравяване, предадоха АФП и ТАСС.

„Розата на пустинята“ Асма Асад няма намерение да бяга от Сирия (ВИДЕО)

Първата дама Асма Асад се лекува от злокачествен тумор и бе подложена на хирургична операция на гърдата във военната болница в Дамаск, която приключи с успех", се казва в публикации на офиса в Туитър и други интернет ресурси, цитирани от агенциите.

Аз съм истинският диктатор в семейството, заявила в имейл Асма Асад

През август президентската канцелария информира за заболяването на 43-годишната първа дама, майка на три деца. Оттогава често качва в интернет нейни снимки, на които Асма Асад - със забрадка на главата, посещава деца, болни от рак, ранени през войната и сираци или пък участва в благотворителни акции.
 

БГНЕС, архив


През 2011 г. се появи информация, че Асма Асад е избягала в Лондон с трите си деца

Наречена "пустинна роза" от американското сп. "Вог" и "светлина" от френски седмичник, преди да избухне войната в Сирия през 2011 г., Асма Асад впоследствие бе остро критикувана заради мълчанието си по повод кървавите репресии на режима срещу продемократичните демонстранти, после и срещу бунта в страната, напомня АФП.

Асма Асад се омъжи за Башар Асад шест месеца, след като той пое президентския пост през юли 2000 г. след смъртта на баща му Хафез Асад. Тя е майка на три деца.
БТА