Един от най-разпознаваемите символи на Обединеното кралство – червените телефонни кабини, станаха на 100 години, но вместо достолепната им възраст да бъде отпразнувана шумно, голяма част от тях са обявени за продажба. 

На 100 години, но с неустоим чар: Емблематичната червена телефонна кабинка във Великобритания


Макар отдавна някои да не работи пред червената телефонна кабина в близост до най-емблематичните сгради на британската столица, а именно часовниковата кула „Биг Бен“ и сградата на британския парламент "Уестминстър", денонощно се извиват опашки от хора, които искат да се снимат с нея, предава NOVA. Причината е, че тя също се е превърнала в символ на Лондон. Много хора вече са я виждали на снимки в социалните мрежи или в стари албуми и когато посещават британската столица, бързат да си направят такава фотография.

Така 100-годишната червена телефонна кабина живее щастлив живот за разлика от много други в по-отдалечените райони, които пустеят. Това е и причината Британската телекомуникационна компания да обяви инициатива за продажбата им срещу един паунд. Но само при положение, че новите собственици успеят да ги превърнат в нещо смислено и също толкова полезно за британското общество. 
NOVA