Недоволен общински служител откри стрелба в общински център във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния, вчера следобед местно време, и уби 11 души и рани най-малко шест, самият той също е мъртъв, съобщи началникът на полицията в града Джеймс Сервера, цитиран от Ройтерс.
 
 
"Without a doubt, the most horrific thing that our city's experienced" - Virginia Beach Vice Mayor on deadly shooting

"I have to tell you, it's without a doubt, the most horrific thing that our city's experienced ... the victims are people we've worked with, people we know, they're our friends." Vice Mayor James Wood, on the Virginia Beach mass shooting that has left at least 11 dead. https://cnn.it/2I9VriJ

Публикувахте от CNN в Петък, 31 май 2019 г.

Сервера заяви, че точните обстоятелства около стрелбата в крайбрежния курортен град все още се изясняват. Той даде малко подробности за това, което е известно, но допълни, че сред ранените при стрелбата има и полицай, който е бил улучен, но е оцелял, благодарение на бронежилетката си.
 
Според Сервера стрелбата започнала внезапно и неочаквано малко след 16:00 ч. местно време в Сграда 2 на комплекса на общинския център, обект, в който се помещава общинският отдел по въпросите на благоустройството и комуналните услуги, намиращ се в съседство с кметството на града. Заподозреният бил въоръжен с пистолет 45-ти калибър със заглушител и стрелял безразборно по жертвите. Полицаите, пристигнали на място, ранили по време на престрелка въоръженото лице и впоследствие той умрял. Това съобщи на пресконференцията още Сервера, цитиран от ТАСС.
 
"Полицаите са направили това, което са длъжни да направят - оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той е починал от раните си", заяви Сервера.
 
Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола.
 

Сервера отбеляза, че самоличността на стрелеца е известна, но все още няма да бъде съобщавана, защото не са уведомени роднините му.

Сервера заяви, че той е бил дългогодишен служител в сферата на комуналните услуги, и го определи като "недоволен", но отказа да каже повече за това каква може да е причината за нападението.
 
 
'We never thought this could happen here,' Virginia Beach witness says

"We never thought this would happen to us. We never thought this could happen here": A witness describes the scene in Virginia Beach, Virginia, where a shooting has left at least 12 people dead, according to police https://cnn.it/2XiS3IL

Публикувахте от CNN в Петък, 31 май 2019 г.

Заместник-кметът Джеймс Уд обясни, че самата сграда, където е станало всичко, е място, където се приемат плащания за комунални и други услуги.
 
Смята се, че това е стрелбата с най-много жертви при насилие с огнестрелно оръжие на работното място в САЩ от февруари, когато работник във фабрика застреля петима свои колеги в Орора, Илинойс, малко след като бил освободен от работа, отбелязва Ройтерс.
БТА