Страната регистрира нов рекорд при новозаразените
Индия регистрира нов рекорд при заразените с коронавирус за ден. За последните 24 часа новите положителни проби достигнаха 346 786. Пред болниците се вият опашки, а в страната все още има недостиг на кислород. 

Над един милиард дози ваксини срещу COVID-19 са поставени по света

Претоварените болници в гъсто населената страна отправят призиви за доставка на кислород, докато се изправят пред втората вълна от пандемията. Според експертите, ако това не се случи предстои страшна трагедия.

„Току що получихме 500 литра кислород. Той ще ни стигне за 30-45 минути. На ден се нуждаем от 8000 литра. Не разбираме какво се очаква да направим с тези 500 литра, като ни трябват хиляди”, каза един от лекарите там.  

Забраняват влизането в Иран на пътници от Индия

В столицата Делхи се регистрира средно по един дължащ се на COVID-19 смъртен случай на около 4 минути. Общо жертвите в страната за последните 24 часа са 2624. А в петък българското външно министерство препоръча да не се пътува до Индия и посъветва съгражданите ни незабавно да напуснат страната.

Индийският вариант на COVID-19 е засечен в Швейцария

От 23 април нивото на риска на препоръките за пътуване до Индия е повишено на пета степен. Промяната беше наложена заради бързият темп на разпространението на вируса, както и на по-голям брой на смъртните случаи.
nova.bg