Наркокартел заподозрян за жестоко убийство на млада кметица в Мексико
Наркокартел заподозрян за жестоко убийство на млада кметица в Мексико / ThinckStock/Getty Images

Наркокартел, известен с името "Лос Рохос" /Червените/ е заподозрян за убийството на новия кмет на мексиканския град Темиско, в щата Морелос, съобщиха мексиканските власти.

33-годишната Хисела Мота бе убита в дома си и смъртта й шокира страната, като показа ясно насилието, което разтърсва щата Морелос и заплахите, които тегнат над представителите на властта в цялата страна. Престъпниците нахлули рано сутринта в дома на Хисела Мота, като разбили вратата, след което открили огън.

Екшън в Мексико: Убиха кметица в дома й, полицията застреля нападателите

Мота и други двама души, които са живели в къщата, са загинали на място. Според мексиканските медии двама от нападателите са убити, докато се опитвали да избягат от полицията, други трима - сред които жена и непълнолетен, са арестувани минути след убийството на младата жена.

Мота бе убита, по-малко от 24 часа след встъпването си в длъжност в Темиско. "Разследването показва, че престъпната групировка "Лос Рохос" е отговорна за смъртта на Хисела Мота", се казва в съобщение на губернатора на щата Грако Рамирес, публикувано на страницата му в Туитър.

Още хора, свързани с престъплението се издирват. "Лос Рохос" и техният съперник "Герерос Унидос" се опитват да създадат обстановка на терор, организирайки показни отвличания и убийства и контролирайки определени райони, считат службите за сигурност. Картелът "Герерос Унидос" придоби печална слава, след като през 2014 г. бе посочен като основен заподозрян за отвличането и вероятното убийство на 43 студенти, които изчезнаха в съседния щат Гереро.

Източник: БГНЕС