/ Istock
Косовският журналист Вальон Суля беше нападнат снощи в Прищина, съобщиха косовските медии. Журналистът е бил отведен за лечение в Косовския университетски клиничен център (QKUK) и към момента е в стабилно състояние.

Суля, който е главен редактор на вестник „Метро“, е участвал като анализатор в предаването „Пресинг“ по косовската телевизия „Т7“ и е бил нападнат след емисията вчера вечерта, пише КосоваПрес. 

Журналистът заяви пред медиите, че е бил нападнат от трима души минути след излизане от сградата на телевизията снощи и допълни, че се чувства добре, тъй като не са му били нанесени тежки телесни повреди

Това е второто нападение над журналиста след атака през декември 2020 г., като причината за нападението не е ясна. За случая е уведомена косовската полиция и предстои обстоятелствата около атаката да бъдат изяснени.

Асоциацията на косовските журналисти реагира след нападението на Суля, като подчерта, че такова нападение е „абсолютно неприемливо и представлява сериозен опит за възпрепятстване и подкопаване на свободата на изразяване и свободата на медиите в Косово“. Организацията призова компетентните институции в Косово спешно да арестуват извършителите на нападението над Суля и да ги изправят пред съда.
Магдалена Димитрова/БТА