Над Москва отново се стеле смог
Над Москва отново се стеле смог / снимка: Reuters, архив

Лютив смог от горските пожари в околностите на Москва се стеле отново днес над някои части на руската столица, въпреки постигнатите успехи в борбата срещу природните бедствия, предаде АП.

Руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че негови екипи са намалили обхванатите от пожари площи в района на града с повече от една четвърт през последните 24 часа. 14 горски и торфени пожари обаче продължават да горят източно и югоизточно от Москва. В резултат обширни райони от руската столица бяха покрити със смог.

Руското Министерството на извънредните ситуации съобщи още, че площта на пожарите в страната е била намалена наполовина в сравнение с вчера. Над 166 хиляди души се борят с природните бедствия, с помощта на 62 противопожарни самолети и вертолети, съобщава БТА.

Хиляди пожари избухнаха в Русия, повечето от които в западните части, вследствие на безпрецедентна гореща вълна, отбелязва АП. Москва бе покрита със смог в продължение на една седмица по-рано този месец. Това  явление и горещините удвоиха смъртността в града.