/ iStock/Getty Images
Мъжът, който беше задържан от полицията в германския град Дрезден, след като взе двама заложници в търговския център  "Алтмаркт-Галери", е починал от рани, получени при полицейската операция за освобождаване на похитените, съобщиха германските власти, цитирани от ДПА.

Четиридесет годишният мъж е заподозрян и за убийството на майка си, както и за стрелба в сградата, в която се помещава Радио Дрезден.

Според полицията двамата заложници - дете и служител на търговския център, са освободени без видими наранявания след операцията, която е била извършена от специално тактическо звено.

Все още не е ясно дали заподозреният се е самонаранил или е бил ранен от полицейските части. Силите на реда отказаха да предоставят допълнителни подробности за операцията.

Същевременно силите на реда проверяват съобщение за стрелба на още едно място в града - административната сграда "Амонхоф", където се помещава  "Радио Дрезден". Говорител на дрезденската полиция каза, че на мястото има разследващи и че в сграда няма ранени или убити. 

По-рано днес районът на  "Алтмаркт-Галери" беше отцепен заради сигнал за взети заложници.

Докато се провеждаше акцията в търговския център, полицейски екип е открил труп на жена в жилищна сграда в дрезденския квартал Пролис. Според полицията най-вероятно става въпрос за убийство, което е свързано със заложническата криза в "Алтмаркт-Галери".

За основен заподозрян за убийството в Пролис беше посочен 40-годишният син на жертвата.
БТА