Прегръдка за доверие, че не си терорист, въпреки че си мюсюлмани - за това призова млад парижанин стотици свои съграждани, събрали се да почетат паметта на загиналите 129 души в терористичните атаки в сърцето на френската столица.

С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стои до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: "Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист", а на другия: "Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме"!

Съпругът на убита в „Батаклан" с разтърсващо писмо до терористите

Десетки хора със сълзи на очи се отзоваха на молбата на младия мюсюлмани и го прегърнаха, а други емоционално гледаха отстрани.

След като свали превръзката от очите си младият мъж се обърна към събралите се хора със силно послание. "Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи. Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист - някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява."

Видеоклипът от акцията на младежа е гледан милиони пъти в социалните мрежи.