/ iStock/Getty Images
Холандското правителство попари надеждите за предсрочно облекчаване на локдауна, като заяви, че въведеният полицейски час и други мерки ще останат в сила най-малко до 28 април, предаде Ройтерс.

Броят на заразените в страната достигна най-високото си равнище от две седмици, след като вчера бяха открити 8218 нови случая.

Нидерландия се готви да отваря музеите и зоопарковете

По-рано правителството беше заявило, че обмисля да облекчи ограниченията на 21 април, като отмени полицейския час и позволи на баровете и ресторантите да обслужват посетители на открито. Но вчера говорител на правителството заяви пред Нидерландската информационна агенция (АНП), че облекчаването на мерките ще се отложи поне с една седмица.
Премиерът Марк Рюте ще обясни решението във вторник на правителствена пресконференция, посветена на борбата с коронавируса, добави говорителят.

В момента в интензивните отделения в страната има 788 пациенти с COVID-19. Болници и учени в страната предупредиха да не се избързва с отмяната на ограниченията и че пикът на третата вълна не е отминал, отбелязва Ройтерс.
БТА