Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Израел от Саудитска Арабия. Той ще се срещне поотделно с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас в опит да бъдат съживени мирните преговори, предаде Ройтерс.

БГНЕС

Самолетът на Тръмп "Еър форс 1" кацна на телавивското летище "Бен Гурион" след полет от Рияд - първият известен директен полет между Саудитска Арабия и Израел.

БГНЕС

На летището на разпънатия червен килим американският президент и първата дама на САЩ Мелания Тръмп бяха посрещнати от Нетаняху и съпругата му Сара, както и от израелския президент Реувен Ривлин и членове на израелското правителство. Американският президент Доналд Тръмп изрази убеждение при пристигането си в Израел, че е налице "рядка възможност" за установяване на мир в Близкия изток, предаде Франс прес.

"Пред нас стои рядка възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион", каза днес държавният глава на САЩ, след като самолетът му кацна в Тел Авив. "Но това може да стане единствено ако работим заедно. Няма друг начин", допълни Тръмп на международното летище "Бен Гурион".

БГНЕС

"Дано първото Ви пътуване в нашия регион се окаже исторически повратен момент по пътя към помирение и мир", заяви Нетаняху на церемонията по посрещането на американския лидер. Той допълни, че Израел споделя стремежа на САЩ към постигане на мир и че страната му протяга ръка към всички свои съседи, които искат мир, включително палестинците.

БГНЕС

БТА