Мексико се завръща в конкурса Мис Вселена
Мексико се завръща в конкурса Мис Вселена / Guliver/Getty Images

Представителка на Мексико ще вземе участие в конкурса "Мис Вселена", съобщи най-големият медиен холдинг в страната "Групо Телевиса", цитиран от агенция ТАСС.

В края на месец юни беше обявено, че Мексико няма да изпрати своя участничка на този конкурс за красота заради оскърбителните изявления на милиардера и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп по адрес на мексиканските имигранти.

Доналд Тръмп продаде правата на „Мис Вселена"

"Група Телевиса" организира местния конкурс за красота "Нашата мексиканска красавица", като победителката добива право за участие в "Мис Вселена". "Предвид интереса на нашите зрители към конкурса "Мис Вселена" и факта, че Доналд Тръмп вече по никакъв начин не участва в организацията на това събитие, ние решихме да изпратим наша представителка на "Мис Вселена 2015", който ще се състои на 20 декември в Лас Вегас", се казва в прессъобщение на медийния холдинг.

СНИМКИ: Конкурсът Мис Вселена: Триумф за Колумбия

Агенцията припомня, че в едно свое телевизионно интервю Доналд Тръмп нарече мексиканските имигранти "престъпници и насилници" и обеща при победа в президентските избори да построи "велика стена" на границата с Мексико. Тези изявления на милиардера предизвикаха вълна от критики срещу него.

По този повод телевизионната компания Ен Би Си реши да прекрати деловите си отношения с Тръмп, а испаноезичният американски канал "Унивисион" обяви, че няма да излъчи конкурса "Мис САЩ", чиито права се държаха от скандалния кандидат за президентския пост.

Източник: БТА