/ gettyimages
Брекзитът е най-глупавото нещо, което можеше да направи дадена страна, като се изключи избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, каза медийният магнат и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, цитиран от британския в. "Гардиън".

Майкъл Блумбърг разкритикува икономическата програма на Доналд Тръмп

Блумбърг призна, че му е трудно да разбере защо държава като Великобритания, която се развива толкова добре, ще иска да съсипе това, като гласува за Брекзит.

Рекорден брой британци съжаляват за Брекзит

Милиардерът, който вчера беше в британската столица за откриването на новата европейска централа на компанията си в лондонското Сити, повтори думите си отпреди две седмици, когато направи поредица от откровени коментари на технологична конференция в Бостън. Тогава той предупреди, че някои служители в компанията му са поискали да напуснат Великобритания и САЩ, тъй като смятат, че двете страни вече не харесват имигрантите и те не са добре дошли там.

Това не беше разумно и излизането от тази ситуация ще е много трудно и болезнено. Това ще навреди на индустрията. Хората вече се местят в други европейски градове, включително ние, каза магнатът.
 
БТА