Медици и пациенти бяха убити във въздушни удари в Алепо
Медици и пациенти бяха убити във въздушни удари в Алепо / БГНЕС

Десет пациенти и четирима сирийски членове на неправителствена организация, базирана във Франция, загинаха при въздушни удари, поразили позиции на сирийски бунтовници и медицински център в град Хан Туман в южната част на сирийската провинция Алепо, предаде ДПА. Сред убитите членове на организацията има медицински сестри и шофьори на линейки, допълва Франс прес.

Въздушно нападение порази хуманитарен конвой край Алепо

Не се знае чии са били самолетите, нанесли въздушните удари, отбелязва Франс прес. Медицинският център е бил на Съюза на организациите за бърза помощ и медицински грижи. Има опасения, че под руините на сградата на поразения център има затрупани хора, допълва ДПА.

Русия: Хуманитарният конвой в Сирия се е запалил, не е бил обстрелван

Според Ройтерс ударите са били нанесени през нощта или от сирийски, или от руски военни самолети. В тези удари са били убити и девет бунтовници от ислямисткия съюз Джаиш ал Фатах.

Съюзът на организациите за бърза помощ и медицински грижи беше основан през 2012 г. Това е коалиция на хуманитарни, неправителствени и медицински организации от САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Швейцария и Турция, припомня ДПА.

Източник: БТА