Световният шампион Люис Хамилтън триумфира на старта на сезон 2021-а във Формула 1, печелейки Гран при на Бахрейн, предава Gong.bg.
 

Британецът се бори по един невероятен начин с нидерландския пилот на Ред Бул Рейсинг Макс Ферстапен, като дуелът между двамата бе до самия край, а броени обиколки преди края първо Ферстапен изпревари Хамилтън, но в последствие британецът си върна лидерството, като след състезанието стана ясно, че от отборът на Ред Бул са казали на Макс да върне първото място на Хамилтън, тъй като от рейс-контрола са посъветвали отбора това да се случи.
 

Причината е, че Ферстапен е напуснал с четирите колелета трасето при маневрата си срещу Люис. Победата на старта за англичанина е първа на старта на сезон от пет години насам, а Хамилтън изрази радостта си и от присъствието на зрителите, които посетиха шоуто край Персийския залив.
 

Топ 3 бе оформен от пилота на "сребърните стрели" Валтери Ботас. Пилотите на Скудерия Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнс завършиха съответно шести и осми.
 
Gong.bg