Бившият супермодел Линда Еванджелиста заведе съдебен иск за 50 милиона щатски долара заради козметична процедура, която според нея я е обезобразила и я е превърнала в отшелник, предаде Ройтерс.

В публикация в профила си в Инстаграм канадката сподели, че е претърпяла неуспешна интервенция за намаляване на мазнините преди пет години.

Според Еванджелиста след процедурата, която имала обратен ефект, тя станала неузнаваема и затова спряла да се появява публично.
 
Съдебният иск е срещу компанията "Зелтик истетикс" (Zeltiq Aesthetics), като бившата манекенка я обвинява в небрежност, подвеждаща реклама, както и че не е предупредила клиентите си за евентуални странични ефекти. Делото е заведено в Ню Йорк.

Според документите Линда Еванджелиста е претърпяла множество процедури между 2015 г. и 2016 г. за намаляване на мазнините по бедрата, корема, гърба, хълбоците и брадичката. Направена ѝ е била неуспешна коригираща операция.
 
Канадката иска обезщетение на стойност 50 милиона щатски долара за изгубени приходи и емоционални страдания. Тя казва, че е безработна и от 2016 г. няма никакви доходи като манекенка.

Линда Еванджелиста беше сред супермоделите на 90-те години заедно със Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън.
БТА