От край време хората се опитват да запазят младостта, като използват резлични методи и средства. Днес пластичната хирургия е сред начините да се запази младостта възможно най-дълго време. Многобройни са случаите на трансформации обаче, които шокират и отблъскват.

Вижте 5 знаменитости с ужасяващи пластични операции:

Донатела Версаче

Италианският моден дизайнер започна да внася промени във външния си вид от тийнейджърските си години. Тя боядиса косата си в платитено бяло и използва много очна линия. Днес 60-годишната дизайнерка има вид, който е по-скоро плашещ. Най-видими са корекциите по носа и устните й. Нито веднъж в медиите обаче Донатела не е споменала, че промените не й харесват.

Мики Рурк

Актьорът се подложи на пластични операции в опита си да възвърне предишния си привлекателен вид. Рурк е посягал към уменията на хирурга и като млад. По време на годините, когато е професионален боксьор. Според специалисти, Рурк се е подложил на фейслифтинг, повдигане на вежди и трансплантация на коса.

Лил Ким

Рапърката изглеждаше по съвсем различен начин, когато се появи на сцената на славата преди години. Пластичната хирургия драматично промени лицето й. На феновете обаче това им дойде в повече. Критиките бяха много.

Джоселин Уилденщайн

Феновете я нарекоха "Жената котка" заради известните прилики с животното. Любовта й към котките пламва по време на пътешествие из Африка, на което е заедно със съпруга си. След развода Жоселин се решава на нещо странно. Казва на пластичния хирург, че иска да изглежда като дива котка.

Аманда Лепор

Тя се подложи на операция за смяна на пола на 19-годишна възраст. Трудно е да се каже какво точно е трябвало да преживее, за да направи такава сложна трансформация. Три операции на гърдите, импланти на дупето, махане на ребра, за да има по-тънка талия... Инжекции в устните, филъри, ботокс, корекции на носа, повдигане на кожата на челото, корекции в линията на косата и т.н.