Китаристът на „Слейър е починал от цироза
Китаристът на „Слейър е починал от цироза / снимка: БГНЕС, архив

Китаристът на хеви метъл групата "Слейър" Джеф Ханеман е починал от чернодробна цироза, свързана с употреба на алкохол, а не от разяждаща плътта бактерия, съобщиха музикантите от групата, цитирани от Ройтерс и БТА.

Ханеман почина миналата седмица на 49-годишна възраст от чернодробна недостатъчност в болница в Южна Калифорния. Членовете на групата направиха изявление за причината за смъртта на колегата си, след като се появиха предположения, че музикантът е починал от некротизиращ фасциит, развит вероятно след ухапване на отровен паяк през 2011 г.

Той дълги години се бореше с болести, включително с неотдавнашната инфекция (некротизиращ фасциит), но до последните дни на живота му Джеф и неговите близки не знаеха какво е действителното положение с черния му
дроб, се казва в изявление на групата. Ханеман не е чакал трансплантация на черен дроб, напоследък дори се чувствал по-добре, бандата подготвяла нов албум.

Ханеман основа "Слейър" заедно с китариста Кери Кинг в началото на 80-те години. Групата бе известна като една от "голямата четворка" на траш метъл групите на 80-те години заедно с "Антракс", "Мегадет" и "Металика". Ханеман е най-известен като автор на песните "Raining Blood" и "Angel of Death" от албума от 1986 г. "Reign of Blood".