Трима души са били убити, а други двама - ранени, при руски обстрел на няколко села в Донецка област, предаде Ройтерс, като се позова на канцеларията на главния прокурор на Украйна.

Според съобщението, публикувано късно снощи, и тримата загинали - две жени и мъж, са намерили смъртта си в село Торское (б. ред.: Торске на украински) около 18:50 ч. (и българско време) вчера. От канцеларията на главния прокурор на Украйна казаха още, че жертвите на възраст между 63 и 88 години били убити, докато седели на пейка.

Украинската агенция Укринформ предаде, че четирима души са ранени при нов обстрел на североизточната Сумска област от руска територия.

Дрон се разби в сграда в Москва

"Под процесуалното ръководство на канцеларията на прокурора на община Шостка е започнато досъдебно производство за нарушение на конвенцията за законите и обичаите на войната (чл. 438, ал. 1 от Наказателния кодекс на Украйна)", информираха пак от офиса на главния прокурор на Украйна в приложението "Телеграм".

Съгласно данните от разследването около 13:00 ч. на 22 август руските нашественици са открили огън с минохвъргачка и гранатомет по предградията на Середина-Буда, община Шостка, от територията на Руската федерация. Ранени са били четирима цивилни.

САЩ не насърчават украински нападения на руска територия

От осколки от шрапнели са нанесени щети на фасади на частни жилища и на автомобили.

В сътрудничество със служители на други правоохранителни органи прокурори са документирали последиците от обстрела.

Руските въоръжени сили са обстрелвали гранични райони в Черниговска и Сумска област шест пъти през последното денонощие, отбелязва Укринформ.
Иво Тасев/БТА