/ iStock/Getty Images
През изминалото денонощие въоръжените сили на Украйна удариха команден пункт на противника, 7 района за съсредоточаване на живата сила, склад за боеприпаси и 3 други важни военни обекта на окупаторите. Авиацията нанесе 7 удара по противника през изминалото денонощие, гласи сводката на Генералния щаб на Украйна към 6:00 часа, цитирана от сайта ukr.net.

"Поразени са шест района на съсредоточаване на личен състав, въоръжение и военна техника, както и позиции на системите за ПВО на противника. Подразделенията на украинската ПВО са свалили 4 безпилотника", съобщават от Генералния щаб.

Военнослужещите от нашите ракетни войски и артилерия за денонощие поразиха командeн пункт на противника, 7 района на съсредоточаване на жива сила, въоръжение и военна техника, склад за боеприпаси и още 3 важни военни обекта на окупаторите. Украинските военни свършиха добра работа срещу вражеските позиции в Чулановка в Херсонска област и в щаба в Басан, там бяха унищожени много вражеска техника и войници.

Тежък артилерийски обстрел в Украйна между украинските и руските сили

Генералният щаб отбелязва, че актуализирана информация потвърждава поражението на противника през предходните дни във временно окупираните територии на Херсонска и Запорожка област, по-специално в село Чулановка, Херсонска област. Там бе нанесен удар в района на съсредоточаване на окупационни сили. „В село Басан, Запорожка област, е ударен щабът на едно от подразделенията на руските части, унищожени са до 10 единици военна техника и около 50 военнослужещи. В районите на селата Пологи и Марфопол са унищожени 20 единици военна техника и са ранени до 80 руски военнослужещи “, се казва в съобщението.

На 6 ноември украинският Генщаб съобщи, че врагът е атакувал нашите защитници в Луганска, Донецка, Запорожка и Харковска област. Атаките на противника са били отбити. Освен това стана известно, че противникът продължава да провежда настъпателни действия в Новопавловското, Бахмутското и Авдеевското направления. 
БГНЕС