Катастрофа на щатска магистрала разгневи 18 милиона пчели
Катастрофа на щатска магистрала разгневи 18 милиона пчели / снимка: Reuters, архив

Движението по магистрала 35 на територията на щата Минесота в САЩ бе блокирано за повече от осем часа вчера заради голяма пътна катастрофа на два камиона и две леки коли, съобщи ИТАР-ТАСС. В един от камионите имало почти 18 милиона пчели.

По думите на очевидци катастрофата започнала с удар на двете леки коли, в които се врязал и камионът с пчелите. Най-вероятно шофьорът не е успял да реагира достатъчно бързо на станалата пред него катастрофа. Камионът загубил управление, завъртял се и ударил друг камион в съседната лента за движение, пише БТА. Полицията и спасителните екипи, които пристигнали на мястото на произшествието, не успели дори да излязат от автомобилите си заради несметното количество разярени пчели, които излитали от разрушеното ремарке на камиона.

По данни на компанията, собственик на товарния автомобил, в ремаркето имало близо 7000 пчелни семейства. Насекомите започнали да жилят всеки, който им се изпречвал на пътя. Извиканите пожарни коли започнали да заливат облака от пчели с вода и пяна за гасене на пожари. Спасителните екипи с мъка успели да се доберат до двете пострадали леки коли, но от двамата ранени в тях успели да спасят само един.