/ БГНЕС
Великобритания ще предостави още 37,38 млн. долара хуманитарна помощ за Газа, заяви външният министър Дейвид Камерън, който пътува до окупираните палестински територии през втория ден от посещението си в региона, съобщи „Гардиън“.

Камерън ще се срещне с палестински лидери и агенции за помощ.

На 23 ноември той се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, по време на която изрази надежда, че примирието с Хамас ще бъде "възможност от решаващо значение да се изведат заложниците и да се достави помощ в Газа".

В изявление от 24 ноември той заяви:

„Надяваме се, че днес ще бъдат освободени заложниците, и призовавам всички страни да продължат да работят за освобождаването на всеки заложник. Прекъсването ще позволи и достъп на животоспасяваща помощ до населението на Газа.

Гордея се, че четвърти полет на Обединеното кралство, превозващ важни доставки, кацна днес в Египет, и мога да обявя ново финансиране в размер на 30 млн. паунда, което ще бъде изразходвано за жизненоважни помощи като подслон и медицински продукти.

Жизненоважно е да защитим цивилното население от нараняване и спешно проучваме всички възможности за доставка на помощ в Газа, включително сухопътни, морски и въздушни маршрути. новият ангажимент ще удвои сумата на допълнителната помощ, която Великобритания е отделила за Газа от началото на конфликта през октомври“.
БГНЕС