Starbucks залага на тази необичайна комбинация с нова напитка, пусната в Китай по случай Лунната нова година. Наречена "Abundant Year Savory Latte", марката я описва като с "интересен" вкус.

Напитката съчетава сос Dongpo Braised Pork Flavor Sauce с еспресо и мляко на пара, с допълнителен сос от свинско месо и месо от свински гърди за гарнитура, според приложението за доставка на Starbucks.

След 20 годишно проучване: Разкриха кое е най-опасното за здравето кафе

Според приложението цената на напитката е 68 юана (9,45 долара). Снимки на напитката, публикувани в китайската социална медия Weibo от пекарната Shanghai Starbucks Reserve Roastery, показват капка тъмночервен сос върху пяната на латето - с квадратно парче свинско месо на шишче, което лежи на ръба на чашата.

"Яденето на месо означава просперитет през следващата година", пише пекарната във Weibo на 5 февруари, дни преди началото на Лунната нова година. Тя добавя, че напитката пренася "традиционните новогодишни обичаи в кафето" и създава "неочаквани пикантни и сладки вкусове".

Латето се предлага в магазините Starbucks Reserve в цялата страна. Лунната нова година е един от най-големите годишни празници в Азия. През този период хората в цял Китай се връщат у дома, за да празнуват със семействата си.

Правителствените данни показват, че през тазгодишния сезон са били осъществени общо 474 милиона пътувания в рамките на континенталната част на страната. Макар че храната, която се сервира на новогодишните празници, се различава в отделните региони, задушеното свинско месо е често срещано явление.

Нов рекорд: Германец изпи голяма чаша кафе за 3,12 секунди (ВИДЕО)

Наречено на името на древния поет, художник и държавник Су Донгпо, Dongpo rou е ястие, приготвено от задушен свинско, кристална захар, соев сос, жълто вино и други подправки.

Резултатът е богато овкусено и изключително крехко парче свинско месо, което лесно може да се разчупи с клечки за хранене. Според доклад на World Coffee Portal, публикуван през декември, Китай е най-големият пазар на маркови кафенета в света, като миналата година е изпреварил Съединените щати.

През 2023 г. Starbucks ще открие 785 обекта в страната. Китай отдавна е един от най-важните двигатели на растежа на Starbucks, като е вторият по големина пазар в света и най-големият чуждестранен пазар на компанията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС