/ БТА
Сирийската държавна медия съобщи, че противовъздушната отбрана на страната е прихванала израелски цели над центъра на страната, а военен наблюдател заяви, че Израел е атакувал военен обект.

"Израелският враг извърши въздушна атака откъм Ливан, насочена към централен обект и жилищна сграда в град Банияс в крайбрежния регион, при което е убито момиче и са ранени 10 цивилни", се казва в изявление на министерството.

"Сирийската противовъздушна отбрана прихвана вражески цели в небето над град Хомс", съобщи официалната информационна агенция САНА.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека заяви, че израелските удари са били насочени към "поне един военен обект в източната част на Хомс, което е довело до издигането на кълба дим".

Базираният във Великобритания наблюдател, разполагащ с мрежа от източници в Сирия, заяви, че в този район се намират и членове на подкрепяни от Иран групировки, включително мощната ливанска Хизбула.

В събота израелски безпилотен самолет е нанесъл удар в централната част на Сирия, близо до границата с Ливан, и е убил двама бойци на Хизбула, съобщи Обсерваторията.
Израел рядко коментира отделни удари в Сирия, но многократно е заявявал, че няма да позволи на Иран да разшири присъствието си там.

От началото на гражданската война в северната си съседка Израел е нанесъл стотици удари в Сирия, насочени главно срещу позиции на армията и подкрепяни от Иран бойци, включително от Хизбула.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
БГНЕС