Изнасилиха индийка по заповед на старейшините в селото й
Изнасилиха индийка по заповед на старейшините в селото й / БГНЕС

Полицията в индийския щат Западна Бенгалия съобщи, че млада жена е била изнасилена групово по разпореждане на съвета на старейшини в селото й като наказание заради любовна връзка с представител на друга религиозна общност, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Полицейски служител уточни, че по случая са задържани 13 мъже.

Старейшините в село Субалпур, на 240 километра от Колката, разпоредили глоба от 3000 евро (25 хиляди рупии), след като 20-годишната жена била открита с мъж от друга религиозна общност. До изнасилването се стигнало, след като родителите й обявили, че не могат да платят.

Жената е приета в болница.

АП посочва, че случаят е особено обезпокоителен, тъй като изнасилването е било наредено от съвета на старейшините. Тези съвети не са задължителни по закон в Индия, но съществуват по искане на местните общности, допълва БТА. Онези, които не зачитат волята им, рискуват да бъдат отритнати.

Вниманието на света към сексуалното насилие, на което са подложени жените в Индия, бе привлечено, след като миналата година студентка почина в Делхи вследствие на травмите от групово изнасилване, което предизвика масови протести. Въпреки увеличаването на наказанията и по-твърдите закони, целящи промяна на отношението към жените, броят на сексуалните престъпления в страната продължава да расте.