Ексцентричният милиардер Доналд Тръмп е новият президент на САЩ. Това е изненадваща победа за бизнесмена, изявяващ се като знаменитост, който е и политически новак. Тръмп успя да се възползва от тревогите на избирателите от състоянието на икономиката, от междурасовите напрежения, преодоля и поредица от обвинения в сексуални посегателства по пътя си към Белия дом, отбелязва АП.

Холивудски звезди заплашиха да напуснат САЩ след победата на Тръмп

Триумфът му над Хилари Клинтън слага край на 8-годишното управление на демократа Обама и заплашва да отмени всички негови смятани за големи постижения. Тръмп обеща бързо да отмени ключовия закон за здравното осигуряване на американците, да отмени ядреното споразумение с Иран и да прекрои важните търговски споразумения с други страни, особено с Мексико и Канада.

„Семейство Симпсън" предупреди Америка за Тръмп преди 16 години

Когато Тръмп влезе в Белия дом през януари, той ще е подпомогнат и от победата на своите съпартийци републиканци в Конгреса, където те запазиха контрола си и над двете камари на вчерашните избори.

Минути след като официално бе потвърдена информацията, че Доналд Тръмп е новият президент на САЩ, новината се превърна в най-обсъжданата тема в Twitter.

Звездните поддръжници на Хилари Клинтън ронят сълзи (ВИДЕО)

Хората в социалната мрежа реагираха по много колоритен начин - през забавни клипчета, припомняйки „ексцентричнни" изяви на бъдещия президент, до пълно недоумение и много сълзи.

Ето част от постовете:

Моментът, в който разбирате, че това е новият президент на САЩ

Мнозина вярваха, че Доналд Тръмп не може да стане президент

Как трябва да изглежда Статуята на свободата след победата на милионера

Аз, когато ме попитат дали все още искам да живея в свят, където Тръмп е президент

Как да спрем Доналд Тръмп

„Семейство Симпсън“ предрече избирането на Тръмп преди 16 години

Актьорът Адам Салех пусна видео с реакцията на 5-годишната Риима: „Тя знае, че ние сме мюсюлмани и започна да плаче, когато видя, че Доналд Тръмп печели“!

Нощта на изборите

И още сълзи!

Какво правят чернокожите, за да останат в САЩ!