Докато течеше президентската кампания в САЩ, водещи звезди, сред които Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Брус Спрингстийн, Мадона, Дженифър Лопес, Кейти Пери, Джей Зи и Бионсе, засвидетелстваха подкрепата си за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Звездните поддръжници на Хилари Клинтън ронят сълзи (ВИДЕО)

Други представители на шоубизнеса обаче стигнаха по-далеч и се заканиха да напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент. Дали те ще удържат на думата си, след като победата на републиканеца вече е факт? Само времето ще покаже, пише в. "Дейли стар".

Певицата и актриса Майли Сайръс заяви, че ако "кошмарът" Тръмп бъде избран за държавен глава, ще си стегне багажа и ще напусне САЩ.

100 американски знаменитости срещу Доналд Тръмп

Холивудският актьор Самюъл Л. Джаксън обяви в шоуто на Джими Кимъл, че ако този "к*чи син стане президент", той ще си "вдигне черните задни части " и ще се премести в Южна Африка.

Бившата звезда на "Дисни" Рейвън Симоун още през февруари заяви, че ще стегне куфарите си за Канада, ако който и да е републиканец бъде номиниран.

Джордж Клуни vs. Хълк Хоган: битката за Белия дом се води и в Холивуд

Сред звездите на САЩ, които се заканиха да напуснат страната, ако Доналд Тръмп стане президент, са ритъм енд блус певецът Ни-Йо, Барбра Стрейзанд, Упи Голдбърг, Брайън Кранстън, Ейми Шумър, Нийв Кембъл, Лина Дънам, Дани де Вито, барабанистът на "Металика" Ларс Улрих, Челси Хендлър, Джордж Лопес, припомня изданието.

И докато повечето от тях заявиха, че ще се преселят в Канада, е интересно как Шер и Джон Стюарт ще спазят обещанията си да преместят съответно на Юпитер и на друга планета.

Дори някои звезди наистина да осъществят намеренията си, САЩ няма да останат без знаменитости.

Оливър Стоун: Ако Хилари Клинтън победи, САЩ тръгват по опасен път

Сред поддръжниците на Тръмп, които ще им останат, са Чарли Шийн, Азалия Банкс, Хълк Хоган, Майк Тайсън, Денис Родман, според когото страната не се нуждае от друг политик начело, а от бизнесмен.

Още звездни врагове на Тръмп:

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

Робърт де Ниро за Тръмп: Той е никаквец, той е куче, той е прасе (ВИДЕО)

Том Ханкс: Всеки четири години един и същ цирк в САЩ

Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за САЩ

Де Ниро вижда Тръмп като ... антигерой от "Шофьор на такси"