Оливър Стоун: Ако Хилари Клинтън победи, САЩ тръгват по опасен път
Оливър Стоун: Ако Хилари Клинтън победи, САЩ тръгват по опасен път / Guliver/Getty Images

САЩ ще тръгнат по опасен път, ако на предстоящите президентските избори на 8 ноември победи бившият държавен секретар на страната Хилари Клинтън, заяви известният режисьор Оливър Стоун, цитиран от ТАСС.

Носителят на Оскари кинодеец нарече кандидатката на Демократическата партия "кралица на хаоса". "Не трябва да забравяме, че г-жа Клинтън подкрепяше войната в Ирак в качеството си на държавен секретар и съдейства за разрушаването на либийската държава!", напомни Стоун в интервю, публикувано във френското списание "Нувел обсерватьор".

Оливър Стоун: Не вярвайте на 100% на американските медии

Най-новият филм на именития американския режисьор, "Сноудън", излиза на екран във Франция следващата седмица. Според Оливър Стоун решенията на Хилари Клинтън са довели до "голям хаос, до пълна дестабилизация и до възникване на проблема с бежанците".

"С избирането на Клинтън ние ще тръгнем по опасен път. Гарантирам ви го!", заяви творецът. Той припомни, че под предлог за борба с тероризма, САЩ събират от целия свят големи масиви информация, но тя не служи за сигурността. "Глобалното проследяване си поставя съвсем различни цели - да влияе върху икономиката ида се бори с протестните движения", изтъква Стоун, цитиран от БТА.

Оливър Стоун не е единствената звезда, която коментира президентските избори в САЩ:

Как холивудската красавица Ева Лонгория разби Тръмп (ВИДЕО)

Том Ханкс: Всеки четири години един и същ цирк в САЩ

Брус Спрингстийн: Тръмп е срам за САЩ

Робърт де Ниро за Тръмп: Той е никаквец, той е куче, той е прасе (ВИДЕО)