Eди Рама
Eди Рама / БГНЕС
Премиерът на Албания и ръководител на Социалистическата партия Еди Рама благодари на всички граждани, които са гласували за кандидатите на СП на изборите на 14 май.

За първи път Социалистическата партия ще оглави община Шкодер с Бенет Бечи начело - община, която от 1992 г. се оглавяваше от кандидати на Демократическата партия, предаде РТК.

Вчера вечерта Рама заяви, че след завръщането си от срещата на върха на лидерите на Съвета на Европа в Исландия ще започне благодарствена обиколка от Шкодра, където подчерта решимостта си да създаде нова история в северния град в много измерения.

"Трябва да отида в Шкодра възможно най-скоро, за да започна от града, който е най-благословен от Бога и най-зле третиран от робите, благодарствена обиколка из цяла Албания", каза Рама. "Няколко пъти предизвиквах Шкодра. Няколко пъти се провалях. Този път Шкодра отправи към мен и към нас по-голямо предизвикателство от всички предизвикателства, които сме отправяли заедно", каза Рама и добави, че Шкодра е основната точка на мандата, който ще започне след няколко месеца.

На местните избори на 14 май Социалистическата партия спечели по-голямата част от общините, осигурявайки си 53 общини, докато коалицията
"Заедно да победим" спечели 7 общини. Във Финик спечели Ромео Чапули от "Гръцко етническо малцинство за бъдещето" с 38,59% от гласовете. В момента продължава преброяването на гласовете за общинските съвети, където Социалистическата партия води в повечето общини.

 
БГНЕС