Италианец изготви договор за сексуални услуги на секретарката си
Италианец изготви договор за сексуални услуги на секретарката си / MorgueFile.com

Помощник-областният управител Луиджи Де Фанис, отговарящ за културата в управата на италианската област Абруцо, изготвил договор за сексуални услуги на секретарката си, който двете страни са подписали, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

В договора е точно записано, че 32-годишната секретарка трябва да бъде заедно с политика най-малко четири пъти месечно, за да "правят любов". Договорираното допълнително възнаграждение за услугата възлизало на 36 000 евро годишно.

Първоначално жената е била в сътрудническия апарат на политика, избран в листата на партията на Силвио Берлускони "Народ на свободата", която неотдавна възстанови старото си име "Форца Италия". Помощник областният управител й предложил секретарската длъжност в неговия политически кабинет, но при условията на допълнителен договор. Тя го подписала и дори държала копие от него в дома си.

Преди месец съдебната полиция посетила жилището, за да арестува секретарката по заповед на прокуратурата в град Пескара, тъй като е подследствена за съучастие във вземане на подкупи, които нейният работодател прибирал от местни организатори на културни прояви. Полицаите забелязали парченца накъсан документ в кошчето за хартиени отпадъци и грижливо ги събрали. Оказало се, че това е копието от частния договор с политика. На разпита секретарката категорично отхвърлила обвиненията за вземане на рушвети. Тя обаче признала, че е спазвала договора за сексуални услуги.