Володимир Зеленски и  Педро Санчес
Володимир Зеленски и Педро Санчес / БТА
Испания ще предостави на Украйна военно оборудване на стойност 1 милиард евро до края на настоящата година, съгласно двустранно споразумение, подписано днес от украинския президент Володимир Зеленски и испанския премиер Педро Санчес, предаде Ройтерс.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски кацна в Испания малко по-рано днес за разговори с министър-председателя Педро Санчес.

При кацането си на мадридското летище "Барахас" Зеленски беше посрещнат на пистата от крал Фелипе VI, след което се отправи директно към испанската столица, за да се срещне със Санчес.
 

На пресконференция в Мадрид Зеленски заяви, че руските сили са атакували Украйна с около 3200 управляеми въздушни бомби този месец. Той отбеляза, че украинската армия не разполага с достатъчно ракети за въздушна отбрана, за да спре Русия.

Посещението идва в момент, когато Украйна се бори с руската сухопътна офанзива в североизточната част на Харковска област, която започна на 10 май като най-голямото териториално настъпление на Москва от 18 месеца насам.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Иванова, Виктор Турмаков/БТА