/ iStock/Getty Images
Иран отрече да е имало кибератака срещу негови петролни инсталации, предаде Франс прес.

Атаката срещу саудитски петролни обекти - произтичащите заплахи

"Противно на твърденията на западните медии, направените днес проверки установиха, че не е имало успешно кибернападение срещу петролни инсталации или други жизненоважни инфраструктури", заяви правителствената служба по киберсигурност, без да посочва за какви информации става въпрос.

Ще поскъпнат ли горивата след атаките над рафинерии в Саудитска Арабия? (ВИДЕО)

Групата за защита на дигиталните права НетБлокс (NetBlocks) вчера написа в Туитър, че някои "данни сочат периодични нарушения на интернет връзката в Иран".

Столтенберг: Напрежението може да ескалира след атаката срещу саудитските съоръжения

Групата обаче уточни, че причината за тези нарушения е неизвестна и че отражението им е било ограничено, като са били засегнати само някои правителствени или промишлени интернет платформи.

Рекорден скок на петролните цени след атаките по рафинерии

Иранският министър на информационните и комуникационните технологии Мохамад Джавад Азари Джахруми призна, че Иран е бил "изправен пред кибертероризъм, както със Стъкснет (Stuxnet)", прочутият американо-израелски вирус, проникнал през 2010 година в компютър на иранския ядрен комплекс, довел до големи смущения във функционирането на парка от центрофуги, използвани за обогатяване на уран.
БТА