Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
За Доналд Тръмп е издадена заповед за арест от иракски съд, след като бе обвинен в умишлено убийство - престъпление, наказуемо със смърт в близкоизточната държава, пише британският Daily Express

Заповедта е издадена във връзка с убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани и иракския шиитски лидер Абу Махди ал-Мухандис миналата година. Заповедта за арест е издадена днес от съд в Багдад. Той е обвинен в умишлено убийство, което се наказва със смърт в Ирак. Висшият съдебен съвет на Ирак заяви, че е издал заповедта, след като "съдията е записал изявленията на ищците от семейството на Абу Махди ал-Мухандис".

Ходът следва ден на хаос във Вашингтон, когато привържениците на Тръмп нахлуха в Капитолия в знак на протест срещу предстоящото потвърждение на резултатите от изборите.

Хаосът започна, след като Тръмп призова феновете си на митинг пред Белия дом и ги подкани да отидат до Капитолия.

След това протестиращите се сблъскаха с полицията, една жена почина след огнестрелно нараняване, а трима други участници загинаха поради други "спешни медицински състояния", според началникът на полицията Робърт Конти.

Докато политиците от целия спектър осъдиха Тръмп, той се ангажира с "организиран преход" на 20 януари, след като Конгресът със закъснение потвърди победата на неговия съперник от Демократическата партия Джо Байдън.
Агенция "Фокус"