/ iStock/Getty Images
Президентът на Хърватия Зоран Миланович е издал заповед до началника на Главния щаб на Въоръжените сили на Хърватия адмирал Роберт Хран, с която най-строго се забраняват прелитания на военни самолети над Загреб и всички останали градове в Хърватия, съобщи кабинетът на президента, цитиран от сайта Индекс.

В падналия военен дрон в Загреб е имало 120 кг самолетна бомба с 40 кг експлозив

Хърватският президент е наредил вчера на началника на Главния щаб на Въоръжените сили на Хърватия веднага да се разследва и определи отговорност за смущаването на спокойствието на гражданите в Загреб.

В рамките на планирани двустранни дейности на хърватската армия с френския военен флот вчера бе проведено съвместно учение на пилоти от 191-ва ескадрила изтребители на хърватските ВВС и френски пилоти на самолети Рафал от самолетоносача "Шарл де Гол".

Падналият в Загреб неидентифициран обект е военен дрон

Съвместните полети на хърватски МиГ-21 и френските Рафал бяха проведени над въздушното пространство на Истрия, Лика и Кодрун и над градовете Риека, Пула и Задар. Хърватските и френските пилоти прелетяха и над Загреб между 16:45 и 17:45 часа вчера, съобщи министерството на отбраната на Република Хърватия.
БТА